Korutarvikkeet edullisesti verkkokaupasta!

Koruohjeiden kirjoittaja

pe 20. maaliskuuta 2015 11.41.00

Olen kolmannen vuoden koruartesaani opiskelija Oulun seudun ammattiopistosta. Olen aina tykännyt tehdä käsilläni, koska siinä näkee melko nopeasti, mitä on saanut aikaan. Kultasepäksi ryhtymistä mietin jo peruskoulusta päästyäni, mutta en uskaltanut silloin muuttaa yksinäni mihinkään kauas. Noin 10 vuotta sen jälkeen sattumalta kuulin, että Oulussa voi kouluttautua koruartesaaniksi. Koska edellisestä ammatista olin saanut tarpeekseni, hain kouluun alalle, joka on kiinnostanut pitempään.

Sain viimeisellä työssäoppimisjaksolla mahdollisuuden kirjoittaa koruohjeblogia Hopealanka.fi -nettikaupalle. Työpaikkaohjaajan toive oli, että blogi tulisi olemaan ohjausta koruharrastajille. Tarkoituskena on kertoa perustekniikoista, joihin ei tarvitse mitään isoja tai kalliita laitteita ja silti voi saada aikaan hienoja koruja. 

Aloitan blogin materiaaleista, työkaluista ja niiden käytöstä, koska uskon että niiden tunteminen helpottaa huomattavasti aloittamaan koruharrastuksen tai kokeilemaan jotain uutta työmenetelmää. Olen tässä ohjeblogia suunnitellessa myös tutustunut chain mail-koruihin eli renkaista punottuihin koruihin ja kokeillut paria eri punonta tapaa ketjuille. Olen myös kokeillut hopean puhdistamista ilman kauppojen tarjoamia puhdistusaineita ja tarvikkeita.

Käyn myös läpi erillaisia ketjuja ja lukkoja ja sitä, millainen on hyvä työpiste ja millaisia työkaluja kuuluu omalle työpöydälleni. Extrana loppuun laitan tietoa kaasupolttimesta ja sen käyttämisestä korujen teossa. 

Vinkkinä voin sanoa, että korun teossa ei ole oikeasti mitään sääntöä, millainen jonkun korun pitää olla. Kannattaa käyttää mielikuvitusta, kokeilla eri tekniikoita ja työtapoja, koska minun tapani eivät välttämättä sovi kaikille. Olen saanut itsekin useamman eri opetuksen jonkin asian tekoon ja niitä ohjeita hyväksikäyttäen etsinyt itselleni toimivan työtavan. 

Tässä blogissa hyödyntämäni työkalut ovat myynnissä Hopealanka.fi nettikaupassa.

Kommentointi

Voidaksesi kommentoida artikkelia, kirjaudu sisään palveluun. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, rekisteröidy.