Korutarvikkeet edullisesti verkkokaupasta!

3. Renkaat ja silmukat hopealangasta (osa 2)

pe 10. huhtikuuta 2015 06.00.00

Renkaiden käsittely
Renkaita kannattaa aina käsitellä varoen. Varsinkin niitä jotka ovat ohutta ja pehmeää lankaa etteivät ne mene kasaan tai naarmutu, jos sattuu vahingossa puristamaan liikaa. Parhaat työkalut on kärkipihdit (joita joskus toivoisin omistavani kahdet) niiden apuna kannattaa käyttää lattapihtejä.

Renkaita ei kannata koskaan sulkea niin, että aluksi vetää päät irti toisistaan taakse päin. Tämä muokkaa rengasta ja se on vaikeaa saada takaisin pyöreäksi. Renkaat saa parhaiten suljettua niin, että käyttää niiden päitä ristissä eli vetää päitä sivuille ja sitten pingottaa päät toisiaan vasten.

Kun renkaan sulkee oikeen sitä ei tarvitse enää suoristella tai oikoa.

Kun tekee rengas liitoksia ei aina tarvitse käyttää saman kokoisia renkaita, korusta tulee aivan erinäköinen kun siihen käyttää esimerkiksi kahta erikokoista rengasta.
Myös se miten renkaat punotaan saa korun näyttämään aivan eriltä. Pienemmät renkaat voi olla vaikeampi saada kiinni, jos niistä menee läpi isompia tai useampia renkaita. Kannattaakin miettiä missä järjestyksessä renkaita punoo jos tekee erikokoisista renkaista. Jos vaan on mahdollista niin pienempi rengas kannattaa aina sulkea ensiksi ja sen jälkeen liittää siihen isommat renkaat.

Renkas punontoja tehdessä kannattaa aina varata muutama ylimääräinen rengas. Langasta ei aina voi tietää onko se ehjä, koska materiaalissa voi olla haurastumisia jotka eivät päälle päin näy. Osa voi myös mennä rikki käsittelyssä.

Muutama esimerkki siitä miten renkaista voi tehdä ketjuja. Toisessa enemmän ketjumainen ja toisessa "ketju" muodostuu osista.

Tämä koru on tehty niin, että yhteen renkaaseen on kiinnitetty kaksi jotka on sitten käännetty alareunat ylöspäin. Käännettyjen renkaiden läpi on pujotettu toiset kaksi rengasta jotka ovat myös käännetty ylöspäin. Tätä toistetaan niin pitkään kun ketju on riittävän pitkä.
Tähän koruun meni 17 rengasta, korviskoukku, hopeaneula ja hopeahelmi. Korun pituus ilman koukkua on 3,4cm.

Se kuinka paljon renkaita tarvitsee esimerkiksi 45 cm pituiseen koruun/ketjuun riippuu siitä minkä kokoisia renkaita käyttää. Näillä renkailla ketjuun menisi noin 360 rengasta.

Hieman monimutkasempi malli johon ohjeet löysin internetistä. Tämä koru tai koruosa muodostuu 15 rengasta. Korusta saa ketjun liittämällä näitä samallaisia ketjun pätkiä toisiinsa, niin paljon kuinka pitkää ketjua tahtookaan tehdä. Roikkuvan sydämen taivuttelin hopealangasta.


Linkkilista: 

Hopealanka.fi

Korvakorukoukku

Hopeaneula

Hopeahelmet

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: