Korutarvikkeet edullisesti verkkokaupasta!

17. Haltijapunonta

pe 31. heinäkuuta 2015 09.00.00

Hei.

Haltijapunonta on hyvin yksinkertainen ja kaunis ketjun punonta, aluksi haltijapunonta saattaa vaikuttaa hyvin vaikealta, mutta sen jälkeen kun sen ymmärtää niin haltijapunonta on helppo joten aloitetaan.

Haltijapunontaan tarvitset 4,0 mm:n veivin, 1,0 mm:n hopealankaa, kahdet pihdit ja sivuleikkurit


Aluksi tee veivillä 4,0 millin lenkkejä, sahaa lenkit auki ja aukaise kaikki muut lenkit, mutta sulje yksi ja tämä lenkki on aloituslenkki.

Yhdistä aloituslenkkiin yksi lenkki, sulje se ja liitä tähän lenkkiin toinen lenkki, eli aloitus on 1-1-1-1.. jne. Kannattaa mitata kaulan tai ranteen ympärys riippuen siitä, että teetkö tästä kaula-vai käsikorun. Jos esimerkiksi käytät 13 cm:n käsikoruja niin alkupunonnasta pitää tehdä 26 cm pitkä.

Sen jälkeen kun alkupunonta on tarpeeksi pitkä, ota pihdeillä kiinni punonnan keskikohdasta ja sen jälkeen ota se etusormen ja peukalon väliin.Tämän jälkeen asettele lenkit lomittain ja käännä ne samoin päin. Kaksi ensimmäistä lenkkiä tulisi olla toistensa vieressä ja siitä seuraavat kaksi tulevat kahden ensimmäisten lenkkkien ulkopuolelle, pujota näiden neljän lenkin läpi yksi lenkki ja sulje se. Tämän jälkeen käännä punos ympäri ja ns. "takapuolella" pitäisi olla kaksi lenkkie vieri vierekkäin, älä välitä tästä vaan ota siitä seuraavat kaksi lenkkiä ja tee samalla tavalla kuin äsken. jatka punonnan kääntelemistä ja lenkkien lisäämistä niin kauan kuin on tarpeen ja lenkit jotka lisäät niin tökkää ne aina peukalon päällä osoittamaan aloituslenkkkiä kohden.


Ylläolevassa kuvassa on laitettu sahanterä läpi niiden neljän lenkin läpi, mistä lenkki pujotetaan läpi, jos teet virheen, korjaa se heti kun huomaat sen, koska sitä ei pysty korjaamaan myöhemmin purkamatta koko punosta.

Sen jälkeen, kun olet saanut tehtyä punoksen loppuun niin liitä päihin yhdet lenkit, joihin liität lukon.
Punoksesta pitäisi tulla neliömäinen, ja hyvin tunnistettavissa oleva.

Tässä on vielä kuva valmiista punoksesta, josta tein korvakorut.


Hyviä ketjuhetkiä teille!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: