Korutarvikkeet edullisesti verkkokaupasta!

16. Viikinkipunonta

pe 24. heinäkuuta 2015 09.00.00

Hei.
Viikinkipunonta on hiean erilaista kuin ns. "normaalien" ketjujen teko ja viikinkiketjun tekoon tarvitaan hieman hermoja ja paljon sorminäppäryyttä, joten aloitetaan.

Viikinkipunontaan tarvitset 0,8 millin hopealankaa, sivuleikkurit, pihdit, vetoraudan, teippiä, pyöreän puisen alustan, itse käytin tässä tapauksessa vasaran päätä.
,
Aluksi kierrä hopealanka viisi kertaa kortin ympärille, korttina voit käyttää esimerkiksi bussi-tai kirjastokorttia, jätä langasta pätkä kiertämättä, koska tarvitset sitä seuraavassa vaiheessa. Sen jälkeen kun olet kiertänyt langan kortin ympärille, liu'uta lanka irti kortista, ota kiertämätön pätkä ja kierrä se sen osion ympärille, mikä kierrettiin kortin avulla, tämän jälkeen taivuta viisi lanka sakaraa erilleen.

 Tämän jälkeen, kun olet erotellut sakarat toisiinsa piirrä puisen alustan keskelle pallo ja pallosta lähtemään viisi viivaa, jatka näitä viivoja puisen alustan reunoja pitkin alas. Kun olet piirtänyt viivat asettele lanka viivojen päälle ja käännä sakarat puun pintaa viivoja vasten alas ja teippaa ne kiinni alustaan, jättäen kuitenkin sakaroiden päät teippaamatta.

Teippaamisen jälkeen, lähde pujottelemaan hopealankaa sakaroiden välistä, aina vastakkaiseen suuntaan, niin että langasta syntyy aina pieni silmukka, jatka kunnes punos on halutun pituinen.Sen jälkeen, kun punos on halutun pituinen, poista varovaisesti teippaukset hopealangan päältä ja irrota punos puisesta alustasta hellävaroen, ettei punos mene pilalle tässä vaiheessa.Kun olet irrottanut punoksen puisesta alustasta, niin punoksen pitäisi näyttää suunnilleen samanlaiselta kuin ylläolevassa kuvassa.

Tämän jälkeen, ota punoksesta ei punomaton pää, se missä sakarat ovat yhdessä ja laita se pää vetoraudan läpi, ota päästä kiinni pihdeillä ja vedä koko punos tasaisesti vetoraudan läpi, vedä punosta jokaisen vetoraudan reiän läpi, niin kauan että punos on halutun pieni, ja mitä pienempää alustaa käyttää niin sitä pienempi punos tulee.
Kun punos on sellainen, kuin haluat niin leikkaa sivuleikkureilla punomaton osio irti punoksesta varovaisesti ja liitä punokseen kaikkien viiden sakaran läpi kaksi lenkkiä ja liitä lenkit myös toiseen päähän punosta. Tämän jälkeen liitä punos esimerkiksi johonkin ketjuun tai jos punos on tarpeeksi pitkä niin liitä siihen lukko ja käytä punosta vaikka kaula-tai käsikoruna.Tällä kertaa harmikseni minulla ei ole kuvaa valmiista punoksesta, mutta liitin oman punokseni aikaisemmin tekemääni oiliketjuun ja tein siitä käsikorun.

Hyviä ketjuhetkiä teille!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Viikinki punonta

Ruma kamalan näköistä

Sinikka - su 29. tammikuuta 2017 14.09.18

Viikinkipunos

Suosittelen tekemään viikinkipunosta ohuemmalla langalla 0,5 mm, 0,6 mm aloittelijat ainakin, kudontajäljen olisi myös hyvä olla tasaista, näin tehtynä kun ketjua vedetään vetolevyn läpi saadaan kaunis ja tasainen jälki.

Mariaana - ma 30. tammikuuta 2017 14.11.06

Viikinkipunonta

Jos malli on noin huonon näköinen, tuskin kukaan innostuu edes kokeilemaan!

Raili - ma 30. tammikuuta 2017 20.33.39

(Ei otsikkoa)

Lankaa vpi pujotella myös 2 tai 3 sakaran välistä, jolloin jälki on vähän nätimpää. :)

Anu - ma 30. tammikuuta 2017 21.10.38

Viikinkipunos

Minä olen tehnyt viikinkipunosta lyijykynän päälle. Tulee kauniimpi.

Anneli Peltonen - to 5. lokakuuta 2017 11.44.27