Korutarvikkeet edullisesti verkkokaupasta!

13. Kuningasketju

pe 3. heinäkuuta 2015 15.00.00

Kuningasketju on hieman rohkeampi ja monimutkaisempi valinta kuin maskottiketju, mutta siitä huolimatta suhteellisen helppo tehdä, joten aloitetaan.

Kuningasketjun tekoon tarvitset 1 millin hopealankaa, erilaisia pihtejä, riimulukon, kaksi hopearengassettiä.


Aluksi tee hopealangasta 128 kappaletta 10 millimetrin lenkkejä, 12 kpl 6 millimetrin lenkkejä ja 2 kappaletta 4 millimetrin lenkkejä.

Lenkkien tekemisen jälkeen sahaa kaikki lenkit auki ja avaa osaa niistä vielä lisää tarvittaessa pihdeillä.Tämän jälkeen sulje 84 kappaletta isoimpia lenkkejä ja avaa loput 44 kappaletta isoimpia lenkkejä. Avaa myös kaikki 12 keskikokoista lenkkiä. Ota huomioon, että itse kuningasketju tehdään isoimmista lenkeistä.

Lenkkien avaamisen ja sulkemisen jälkeen voidaan aloittaa ketjun tekeminen. Aluksi pujota yksi lenkki kahdeksan suljetun lenkit läpi ja sulje lenkki, tämän jälkeen pujota yksi avattu iso lenkki samojen kahdeksan suljetun lenkin läpi kuin edellisessä vaiheessa ja sulje se.

                                                 

Tämän jälkeen pujota auki oleva iso lenkki neljän vanhan suljetun lenkin läpi ja lisää auki olevaan lenkkiin neljä uutta suljettua lenkkiä.                                                                                                                       

Sen jälkeen kun olet lisännyt lenkkiin neljä uutta suljettua lenkkiä, pujota yksi iso lenkki näiden kahdeksan lenkin läpi joiden läpi pujotit edellisen lenkin,


Jatka näin siihen asti, että ketju on sopivan pituinen. Lopeta ketju kahteen isoon lenkkiin ja lisää ketjun kummassakin päissä olevien kahden lenkin läpi kolme 9 millimetrin lenkkiä.

                                          

  Tämän jälkeen lisää ketjuun riimulukko. Lisää ketjun toisessa päässä oleviin kolmeen lenkkiin yksi yhdeksän millin lenkki ja sulje se, sitten lisää tähän lenkkkiin yksi 3 millin lenkki ja sulje se. Tämän lenkin läpi pujota vielä yksi kolmen millin lenkki, sulje se ja liitä tähän lenkkiin riimulukon T-osa.

                         
                                     

Ketjun toisessa päässä olevien kolmen lenkin läpi pujota riimulukon O-osan lenkki ja sulje se.
           

Riimulukon lisäämisen jälkeen lisää yksi 6 millimetrin lenkki vertikaalisesti läpi neljästä isosta lenkistä, toista tämä sama ketjun toiselle reunalle sekä ketjun toiseen päähän.
         

Näiden lenkkien lisäämisen jälkeen kuningasketju on valmis. Tässä loppuun vielä kuvia ketjusta käytössä.

                             

Toivottavasti tästä ohjeesta on hyötyä sekä iloa. Hyviä ketjuhetkiä teille!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

kuningasketju

No ei ole kyllä oikeasti tämän näköinen ! Tarkista itse vaikka netistä Viikinkiketjut / Kuningasketju !

- to 1. syyskuuta 2016 11.06.11

Kuningasketju

Kuningasketju, tunnetaan myös nimellä byzanttilainen, ei todellakaan ole tuon näköistä härväämistä !!!

TilpehööriTauno - su 8. tammikuuta 2017 08.43.50