Korutarvikkeet edullisesti verkkokaupasta!

12. Maskottiketju

pe 26. kesäkuuta 2015 12.00.00

Maskottiketju on monipuolinen ketju jota voi käyttää mm. korva-ja käsikoruihin ja on suhteellisen yskinkertainen tehdä.

Maskottiketjun tekoon tarvitset 1,0 millin hopealankaa 1,5 metriä, 4 mm:n veivin, 6 mm:n helmen, 6 mm:n lenkin, yhden 11 millin papukaijalukon sekä pihdit.Aloita  maskottiketjun tekeminen tekemällä veivillä 90 kpl  neljän millin kokoisia lenkkejä, sen jälkeen kun lenkit ovat valmiit irrota lenkit veivistä ja sahaa lenkit auki lehtisahalla. Sen jälkeen kun olet sahannut lenkit auki, ota pihdit ja sulje yksi lenkki pihtien avulla.      
          Sen jälkeen kun olet sulkenut yhden lenkin, pujota kiinni olevan lenkin läpi kaksi auki olevaa lenkkiä ja sulje ne lenkit pihdeillä, kun olet sulkenut kaksi lenkkiä, pujota näiden kahden lenkin läpi yksi lenkki ja sulje se.

        

Kun olet sulkenut yhden lenkin, pujota siihen taas kaksi auki olevaa lenkkiä ja sulje ne. Maskottiketju menee yksinkertaisesti 1-2-1-2-1-2...
Jatka tätä niin kauan, että maskottiketju on halutun mittainen.
Maskottiketjun ollessa halutun pituinen alussa pitäisi olla yksi lenkki ja lopussa kaksi lenkkiä.

Lisää ketjun aloituspäähän yhteen lenkkiin 11 mm:n papukaijalukko, sen jälkeen tee yksi 6 mm:n lenkki, pujota se maskottuketjun lopussa olevien kahden lenkin läpi, lisää lenkkiin halutessasi 6 millin helmi ja sulje lenkki.

Lopuksi vielä valmis ketju.
Toivottavasti tästä ohjeesta on iloa ja hauskoja ketjun teko hetkiä!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kiva koru

Kiva, kevyesti toteutettava koru. Itse voisin liittää pieniä yksittäisiä koruja ketjuun lisäksi. Esim. lukolla varustettuun 1/2 cm ketjuun hopeapallo tai jokin vaihtoehtoinen helmi tai vastaava. Sitte näitä voisi kerätä tai tehdä kiinnitettäväksi ketjuun...

Tiina Liedes - ke 22. maaliskuuta 2017 18.25.59