Korutarvikkeet edullisesti verkkokaupasta!

11. Hopealangan neulominen

pe 12. kesäkuuta 2015 15.00.00

Hopealangan neulominen on melkein samanlaista kuin normaalin villalangan neulominen, erilaisilla puikoilla ja neulomistyylillä saa erilaisia kuvioita ja pintoja aikaan.

Hopealangan neulomiseen tarvitset 0,25 mm hopealankaa, neuolomispuikot, pyöröpihdit, lattapääpihdit, sivuleikkurit ja halutessasi erilaisia helmiä.
 


Sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat välineet ovat lähelläsi, aloita hopealangan neulominen samalla tavalla kuin normaalia villalankaa neuloessa, tee aloitussilmukka ja jatka sen jälkeen silmukoiden tekoa niin kauan kunnes niitä on tarpeeksi. Älä kuitenkaan tee silmukoita liian tiukoiksi, koska tämä vaikeuttaa ensimmäisen rivin neulontaa.


Kun silmukoita on tarpeeksi, ota toinen puikko irti silmukoista ja aloita neulominen niinkuin normaalistikin langalla neuloessa, ole kuitenkin varovainen ettet vedä liian kovaa tai nopeasti hopealankaa ettei se katkea. Suorista neulosta jokaisen parin rivin jälkeen, että lanka pitää muotonsa, eikä mene pilalle.
Hopealangalla neuloessa voi tehdä normaalia neuletta kuten myös väärinpäin olevaa ja riippuen siitä, että kumpaa tekee vai tekeekö molempia niin neuleesta tulee erilaisia ja epäsäännöllisiä kuvioita.

Tässä on neulottu joka toinen rivi oikealla neuloksella ja joka toinen väärinpäin olevalla neuloksella.


Tässä taas koko neule on neulottu oikealla neuloksella ja neuloksen päälle olen liittänyt helmiä punomalla helmen kiinni neulokseen hopealangalla.


Sen jälkeen kun neulos on valmis, neulo kaksi viimeistä silmukkaa yhteen ja irrota puikko varovaisesti silmukoista, kun tämä on tehty niin puno hopealanka silmukoiden läpi, ettei neulos ala purkaantumaan, kun tein erilaisia kokeiluja niin minulle tapahtui näin monta kertaa ja kun neulos alkaa purkaantumaan niin sitä ei voi enää pelastaa.

Neulotusta hopealangasta voi tehdä melkein mitä tahansa, sormuksia, käsikoruja sekä kaula-ja nilkkakoruja, seuraavaksi kerron teille ohjeen, jota voi soveltaa moneen eri koruun.

Itse tein kaulakorun tällä ohjeella, mutta kuten sanoin tätä voi soveltaa moneen eri tarkoitukseen.


Tähän tarvitset muiden välineiden lisäksi kaksi 1,0 millin lenkkiä, itsetehtyjä lenkkejä, 1,5 mm venyettyä kaapeliketjua, sydänlukon sekä makeanvedenhelmiä.


Aluksi mittaa kuinka pitkän pätkän haluat neulosta ja tee niin monta silmukkaa puikoille kuin tarvitset minä tein 30 silmukka. Tämän jälkeen aloita neulominen oikealla neuloksella ja neulo 3 kerrosta oikealla neuloksella,  neulo kuitenkin neljäs ja viimeinen kerros väärinpäin olevalla neuloksella, neulo kaksi viimeistä silmukkaa yhteen ja puno hopealanka silmukoiden läpi.


Kun olet viimeistelly neuloksen, aloita helmien kiinnittimien tekeminen, kiinnittimien tekoon löydät ohjeet Hannan blogista.


Lisäsin helmet neuloksen alareunaan jokatoiseen silmukkaan, ettei punokselle tulisi liikaa painoa ja näin ollen ei edistäisi neuloksen purkaantumista.

Helmien lisäämisen jälkeen tein 0,5 mm:n hopealangasta neljä lenkkiä, joista aina kaksi liitin neuloksen päähän, samaan kohtaan. Lenkkien lisäämisen jälkeen liitin toisen pään lenkkeihin 1 millin lenkin sekä kaksi pätkää 1,5 mm:n venytettyä kaapeliketjua, kaapeliketjujen toiseen päähän liitin 1 millin lenkin, että kaulakorun voi lukita siitä kohtaa.

Ja tässä valmis kaulakoru käytössä.Toivottavasti tästä ohjeesta oli hyötyä ja hauskoja neulomishetkiä!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

hopealangan neulostyyppi

Voisitko selventää, mitä tarkoitat oikealla ja väärinpäin neuloksella?
Tarkoitatko oikea ja nurja silmukkarivejä?

arja - ke 12. elokuuta 2015 16.01.07

Oikeat ja nurjat

Kyllä, juuri sitä tarkoitetaan :)

Hopealanka.fi - pe 14. elokuuta 2015 11.19.00

Silmukoiden punominen

En ihan ymmärrä tuota neulomisen lopetusta? Se on selvä kun kaksi viimeistä silmukkaa neulotaan yhteen, mutta sitten tuo lopun punominen, sitä en ihan ymmärrä että miten se "tapahtuu"?

Heli - su 21. helmikuuta 2016 11.39.37

Hienoa

Kiva kun teiltä tulee ohjeita ja neuvoja. Kunhan ehdin niin alan varmasti tehdä jotain tällaista

merja - ti 13. syyskuuta 2016 11.18.29

Virkkaus/neulominen

Hopealangan määrä paljonko menee ed. esitettyyn kaulakorun.

Ulla Puhakainen - ma 24. huhtikuuta 2017 09.07.52